Watersport

Bewijs dat U kunt varen met een vaarbewijs

Soms is het vaarbewijs verplicht maar niet altijd;
Voor de meeste boten is het geen verplichting om een vaarbewijs te halen doch heeft u een boot die langer is dan 15 mtr  en/of sneller kan varen dan 20 km per uur dient u wel in het bezit te zijn van het klein vaarbewijs deel 1 of 2 afhankelijk van de plaats waar u met u boot wilt varen.

Wat wordt er behandeld tijdens de cursus vaarbewijs;
Tijdens de cursus vaarbewijs maakt u nader kennis met de verschillende reglementen, maar leert u ook de basistechnieken van het manoeuvreren met een boot u leert de basisbegrippen van schroef- roer werking en het af en aanmeren van een boot aan de kade. Natuurlijk komt ook de navigatie uitgebreid aan bod en leert u de verschillende boeien en de verschillende kleurrijke lampjes op het water te herkennen.

Gewoon doen!
De erkende watersport bonden en de KNRM adviseren iedereen die gebruik maakt van een boot op het water om deze cursus te volgen en een examen af te leggen hiermee toont u aan dat u verantwoordelijk met u hobby bezig wilt zijn en geen gevaar wilt vormen voor anderen. Door u kennis bent u zelfzekerder op het water en zult u meer plezier beleven.
Tevens zijn de boetes die tegenwoordig uitgedeeld worden bij het niet kunnen tonen van een vaarbewijs zeer prijzig ( € 500,00) met kans dat u steeds vaker gecontroleerd wordt.

Deze opleidingen worden gegeven in samenwerking met Sub Ocean Services.