Coronaprotocol.

Uiteraard staan wij te springen om met u weer aan de slag te gaan voor de opleidingen. Helaas is het zover nog niet. Wij zullen weer starten met de opleidingen zo snel de scholen weer vrijgegeven worden om les te geven.
Naar aanleiding van de 1,5 meter samenleving hebben wij de nodige veranderingen doorgevoerd, zodat wij u veilig en risico beperkend les kunnen geven.

Hierbij moet u denken aan herinrichten van ons opleidingscentrum, en aanpassing van ons cursusprogramma voor kleine groepen.

Hoe ziet die 1,5 meter samenleving eruit bij ons bedrijf?

  • De groepen worden verkleind naar maximaal 8 personen per groep.
  • Er worden maximaal 2 groepen per dag les gegeven. (niet tegelijk)
  • Elke cursist heeft een eigen tafel met eigen opleidingsmaterialen (reanimatietorso, kunstarm/kunstbeen eigen verbandmateriaal etc.).
  • Door met een E-learning van het NIBHV te werken, kunnen we ook de cursustijd verkorten, en dankzij de kleine groepen is er meer ruimte voor individuele training waar nodig, zodat we toch de kwaliteit blijven geven die u van ons verwacht.
  • In Company opleidingen worden voorlopig niet gepland en gevraagd om deze alsnog bij ons op het opleidingscentrum plaats te laten vinden, dit omdat we daarmee ook onze werknemers een veilige ruimte kunnen bieden.
  • Alle cursisten met gezondheidsklachten verzoeken wij om thuis te blijven en zo snel mogelijk aan te geven.

Wij gaan er zorg voor dragen dat uw BHV’ers en EHBO’ers dit jaar op een veilige, kwalitatieve manier hun herhaling kunnen volgen en kunnen handelen in geval van nood.
De flexibiliteit die we hierin kunnen bieden en nodig hebben, is een samenwerking die wij als partner van veiligheid in uw bedrijf graag geven en ontvangen.

Opbouw van de Herhalingscursus.

De herhalingscursus zal anders in elkaar zitten dan u van ons gewend bent, door de 1,5 meter samenleving kunnen wij geen uitgebreide oefening laten plaats vinden.
Echter in plaats van de uitgebreide oefening bieden wij u een E-learning aan zodat de theorie herhaald wordt. Door deze E-learning wordt de herhalingsdag gehalveerd en hoeft u alleen de praktische handelingen af te toetsen met onze instructeurs.

Voor aanvang van de praktische Eerst hulpvaardigheden zult u samen met onze instructeur uw eigen rescue Anne voorzien van nieuwe luchtwegen en een gedesinfecteerd gezicht, (hierdoor bent u er 100% zeker van dat er nieuwe longen in de reanimatiepop zijn geplaatst.)

Aan het eind van het praktische deel wordt u gevraagd de longen en het gezicht te verwijderen, het gezicht deponeert u in de gereedstaande bak voor gezichten, de luchtwegen deponeert u in de afvalbak.

De herhaling van brandcompetenties vinden gedeeltelijk buiten plaats en gedeeltelijk binnen, Elke cursist zal de volgende competenties uitvoeren.

  • Blussen vaste stoffenbrand met brandslanghaspel.
  • Blussen beginnende vloeistofbrand met CO2
  • Deurprocedure bij brand (toe of afdraaiend)
  • De competentie Ontruimen wordt klassikaal uitgevoerd via 2 oefeningen.

Wij wensen u in deze moeilijke tijden veel kracht toe en zien u graag op een van onze opleidingen in Oud Vossemeer.