Duurzaamheid in de brandbeveiliging?!

Duurzaamheid in de brandbeveiliging?!

De in/verkoopkant van het geheel

Wat betekend duurzame in/verkoop voor mij, duurzaamheid is denken over de toekomst en met zo min mogelijk belasting voor veiligheid, milieu en omgeving een zo goed mogelijk product/dienst neerzetten.

Ik ga eerst in op de keuze voor FLUOR vrije producten uit Duitsland.

Vaak wordt er bij de bouw al gebruik gemaakt van milieuvriendelijke producten, maar op het einde wanneer het om brandblussers gaat word veelal nog gekeken naar het meest voordelige product.

Het voordeligste product is echter wel vaak erg milieu belastend, bevatten PFOA achtige stoffen om de blussing te versterken, dit is bovenal een goedkopere oplossing. Korte termijn winsten zijn hiermee makkelijker te behalen. Maar het milieu is hier van ondergeschikt belang. Hier heeft onze organisatie een intern omslagpunt in bereikt.

Wij werken al 27 jaar samen met FLN Feuerlöschgeräte Neuruppin Vertriebs-GmbH

een fabriek die in Duitsland is gevestigd, dit doen we omdat de producten van hoge kwaliteit zijn waardoor deze lang mee kunnen gaan.

De innovatie van deze fabriek is uitmuntend te noemen, waardoor wij als eerste in Nederland over zijn gestapt naar FLUOR vrije blussers meer informatie hierover vind u op FLUORvrij blussen.

Ook zijn deze blussers geschikt voor het bestrijden van kleine branden van li accu’s bijvoorbeeld van een telefoon, laptop, E-bike, hoverboard en powerbanks
Dus door om te schakelen naar FLUOR vrij werken probeer ik duurzaam te zijn, geen FLUOR betekend minder milieubelasting, maar tegelijk naar de toekomst van brandbeveiliging te kijken.

Helaas is op dit moment niet elk risico zonder FLUOR af te dekken, omdat branden van vloeistoffen nog een te grote hoeveelheid fluorvrij schuim nodig hebben zijn we genoodzaakt hier alsnog fluorhoudend schuim te plaatsen omdat deze blussers een hoge bluskracht hebben op vloeistoffen.

De wens van ons en de fabriek is om voor einde van dit jaar een degelijke vervanger te hebben voor vloeistofbranden waar geen FLUOR meer in de blusstof zit.
De branches waar wij momenteel al een volledige oplossing hebben voor FLUOR vrij en dus ultiem milieuvriendelijke brandbeveiliging zijn:

Horeca
Woningbouw
Agrarische sector
Detailhandel
Kinderopvang
Levensmiddelen industrie
Alle branches met kantoorfunctie

Zoals u ziet zijn wij al volop bezig met de brandbeveiliging voor de toekomst, echter kunnen wij dit niet alleen.
Wij hebben uw hulp nodig om duurzaamheid ook in de brandbeveiliging te laten wortelen.

Wilt u ons helpen? neem dan contact op en wij komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ronald Bosters
Directeur Bosters van Wezel B.V. (ELON Brandbeveiliging)